Sfaturi pentru îngrijirea costumului

Ingrijire costume la comandă

Un costum bine întreținut nu doar arată extraordinar, dar și rezistă în timp, ceea ce îl face o investiție durabilă în garderoba voastră. Iată câteva pași simpli pentru a vă asigura că costumul vostru arată mereu impecabil:

Curățarea chimică a costumului

Mulți clienți ne întreabă cât timp ar trebui să dureze un costum pentru bărbați. Răspunsul la această întrebare depinde în mare măsură de cât de des este curățat chimic costumul. Chiar dacă costumele MARIȘ sunt realizate din cele mai bune materiale, atunci când un material este expus la căldură de 500 de grade repetat, chiar și cea mai bună construcție se va degrada și va duce la pierderea formei întregului costum. În plus, mașinile de curățat chimic pot apăsa pe haine sub un unghi diferit de construcția costumului, distorsionând forma acestuia.

Sfatul nostru este să evitați curățătoria chimică cât mai mult posibil. Costumele trebuie curățate chimic doar dacă sunt murdare sau dacă încep să miroasă. Rețineți că nu ar trebui să aplicați niciodată un fier de călcat direct pe țesătura costumului (folosiți o cârpa de bumbac un pic umezită) – altfel veți vedea cu siguranță propria voastră reflexie în costum în ziua următoare 😊

Deși curățătoria chimică ar trebui evitată în măsura în care este posibil, atunci cand este nevoie, duceți costumul la o curățătorie de încredere, care să aiba experiența lucrului cu haine de lux. Imediat cum aduceți acasă costumul de la curățătorie, scosteți-l din punga de plastic și de pe umerașul de sârmă și depozitați-l corespunzător.

Depozitarea corespunzătoare

Atunci când nu purtați costumul, asigurați-vă că îl depozitați într-un spațiu adecvat. Utilizați un umeraș solid pentru a menține forma costumului și pentru a evita formarea cuteleor.

Păstrați costumul într-un dulap bine ventilat, ferit de umiditate excesivă și de expunerea directă la lumina soarelui, deoarece acestea pot deteriora materialul și culorile.

Întotdeauna să vă asigurați că aveți în dulap o pastilă antimolii și ca aerisiți hainele la fiecare schimbare de sezon. Lâna este gustarea preferată a moliilor și cu siguranță se vor infrupta cu poftă din costumele dumneavoastră 😊

Întotdeauna îndepărtați husa de protecție înainte de a atârna costumul în dulap. A atârna costumul într-o husă de protecție pentru o perioadă îndelungată de timp nu permite fibrelor și materialului costumului să „respire”.

Cum netezim cutele costumului?

Toate costumele din materiale naturale sunt predispuse la formarea cutelor. Daca aveți un costum care nu se șifonează, cu siguranță este realizat dintr-o țesătura sintetică.

Pentru a netezi costumul puneți sacoul pe un umeraș de lemn solid și lat la umeri, iar pantalonii pe un umeraș special, prinzând manșetele în partea superioară și lăsând talia să cadă spre podea. Atârnați hainele în baie și porniți apa fierbinte. Aburul combinat cu greutatea hainelor atârnate va netezi cutele costumului.

Cum purtăm costumul

Când plouă sau ninge, aveți grijă să îndepărtați apa în loc să o presați în materialul costumului. Cu cât costumul dvs. absoarbe mai puțină apă, cu atât va dura mai mult.

Încercați să nu utilizați buzunarele din față ale costumului deloc, dar dacă trebuie să le utilizați, asigurați-vă că obiectele sunt ușoare, cum ar fi cărți de vizită sau batiste. Plasarea unor obiecte cu o greutate substanțială în buzunarele din față face ca partea din față a sacoului să se lase și să-și piardă forma.

Încercați să rotați purtarea costumelor în mod egal. Purtarea unui costum două zile la rând sau de trei ori pe săptămână poate duce la deteriorare.

Niciodată nu separați sacoul și pantalonii. Purtați întotdeauna ambele piese împreună. Dacă începeți să purtați sacoul ca o jachetă separată, precum și împreună cu pantalonii, sacoul se va deteriora mai repede decât pantalonii. De asemenea, atunci când curățați chimic, curățați atât sacoul, cât și pantalonii – curățarea unuia fără celălalt poate duce la decolorarea diferită a culorii.

Ce facem dacă am pătat costumul?

Pentru petele minore, utilizați o cârpă moale și apă caldă sau apă minerală. Cu cât mai repede interveniți cu atât pata va fi mai ușor de îndepărtat. Tamponați cu grijă, încercați să nu întindeți pata. Nu frecați materialul cu putere, veți deteriora țesătura.


La MARIȘ, suntem dedicați să vă oferim costume la comandă de cea mai înaltă calitate și sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să vă bucurați de costumul dvs. pentru mulți ani înainte. Investiția într-un costum la comandă merită fiecare efort de întreținere pentru a vă asigura că acesta va fi întotdeauna în cea mai bună formă.

Contactează-ne