Am început o serie de interviuri cu personalități ale căror vieți sociale și culturale ajung să definească o categorie de oameni cu titulatura binemeritată de gentlemen. Fiecare dintre persoanele prezente în interviuri este un client al atelierului Mariș – Made To Measure și poate fi considerat un etalon de stil și elegantă la nivel vestimentar, cât și în viața cotidiană.

Începem seria cu fostul Ambasador al Italiei în România, domnul Diego Brasioli, o personalitate politică a cărei carieră profesională îl conduce de-a lungul timpului în rezidențe diplomatice în Pakistan, Iordan, Beirut, SUA și România.

1. Care ar fi 3 adjective care ar descrie cel mai bine stilul dvs personal?

Simplu și clasic. Într-un cuvânt: italienesc.

2. Ce nu ați recomanda dvs în materie de stil personal și eleganță?

În chestiunea stilului personal, șosetele scurte sau albe reprezintă un mare Nu, dar sunt potrivite pentru sporturi. În materie de eleganță, consider că acest concept se extinde mai departe decât vestimentația. Un om poate purta cele mai atractive textile disponibile, dar dacă „de exemplu” acest om nu privește în ochi interlocutorii sau nu are eticheta de a mulțumi unui chelner, fie parchează pe locurile pentru persoane cu dizabilități, va transmite un mesaj clar „eleganța nu îl definește”. Este dificil să înve?i eleganța fără a cunoaște reguli de bun simț ale politeții.

3. Cum ați descrie în mod esențial stilul vestimentar italienesc?

Bărbații italieni arată și se simt eleganți datorită încrederii în sine. Pentru a obține acest efect, cel mai simplu sfat este: permite unei jachete să se potrivească pe corpul tău și nu vice-versa.

4. Care sunt influențele de modă pe care le-ați împrumutat din rezidențele diplomatice din Pakistan, Iordan, Beirut, SUA sau România?

Din Pakistan am cumpărat o serie de eșarfe de pashmina de mare calitate, la un preț destul de mic. Aceste eșarfe completează în mod excelent o vestimentație casual smart sau chiar și un look formal, sunt incredibil de comode și folositoare în călătoriile mele.

5. Care este schema cromatică preferată atunci când optați pentru un costum smart casual de purtat în viața de zi cu zi?

Prefer albastrul, toate nuanțele de albastru de la cel întunecat la albastru marin. De câteva ori am încercat să abordez nuanțe mai deschise sau un albastru electric, dar nu mi se potrivesc.

6. Știm că pentru a dezvolta un stil personal și autentic, acesta ar trebui conturat în mod organic de către propria personalitate și nu neapărat cu ajutorul unor elemente găsite pentru a defini un look. Care ar fi elementul vestimentar care complimentează în sens for?e stilul propriu?

Nu am un element în mod special, dar posed o abilitate de a mă integra în orice mediu mă aflu și e cel mai simplu să fiu și să mă simt bine în propria piele.

7. Sunteți pasionat de accesorii, ne puteți spune care sunt accesoriile dvs preferate?

Singurul accesoriu de care are nevoie un bărbat este un ceas discret și de calitate. Îmi place, de asemenea, să port pălării de iarnă – am câteva pălării clasice, inclusiv o frumoasă pălărie Borsalino Fedora. În Londra, recent, am cumpărat o pălărie maronie tip Bowler de la Lock & Co., inventatorii originalului model Coke. Merge de minune cu paltonul meu Chesterfield, este acel element un pic extravagant care îmi pune în valoare stilul clasic.

8. Care sunt avantajele unui costum perfect croit Made To Measure?

Senzația de comfort este excepțională, iar încrederea în sine crește exponențial. Un costum de serie nu va oferi niciodată acel sentiment.

9. Cum ați descrie experiența și relația create între dvs și Vlad Mariș, consultant de stil și croitor personal Made To Measure în București, România?

Domnul Mariș este un tânăr profesionist în consiliere vestimentară, cu expertiză notabilă în domeniul croitoriei personalizate, de la conturarea unui stil până la detalii precum alegerea materialelor textile, tipului de croială, culorilor și accesoriilor. Vlad este foarte atent la detalii precise, calitatea materialelor și construcția unui costum pe conturul corpului. Ședințele de probă sunt o plăcere deoarece am ajuns să cunosc entuziasmul unui om pasionat de meseria proprie.

Diego Brasioli, fost Ambasador al Italiei în România